Sunde pølsehorn – Opskrift

Søndag formiddag er efterhånden blevet min ‘store bagedag’ og sidste søndag eksperimenterede jeg med, at få lavet nogle kalorielette pølsehorn, som stadig smagte fantastisk. Jeg fik lavet en blanding, som blev dejligt svampede, havde en skøn smag og stadig smagte meget af de pølsehorn man fik som barn. De blev lige omkring 150 kcal lettere end de opskrifter jeg fandt på nettet og jeg vil derfor sige det var en succes! ?


Kønne er de ikke, men de smagte satme godt ?


♥ Dette skal du tilføje til indkøbslisten

  • 50 gram gær
  • 100 ml varmt vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 200 gram malet havregryn
  • ca. 100 gram hvedemel 
  • En tsk. salt
  • Et æg
  • 200 gram gulerod
  • 2 spsk. chiafrø
  • 1 tsk. bagepulver
  • Et scoop neutral proteinpulver
  • 10 kyllingepølser

♥  Sådan gør du

  • Oplæs gæren i vandet.
  • Tilsæt salt, olie og æg og bland godt.
  • Riv gulerødderne fint og tilsæt til blandingen sammen med bagepulver, chiafrø og malet havregryn.
  • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og bland godt sammen.
  • Blandingen er lidt klistret så det kan godt være svært, at rulle dem ud (det kan hjælpe at tage lidt mel på hænderne). Men prøv at få pakket de 10 kyllingepølser ind i dejen og få dem lagt på en bageplade.
  • Pensel dem med æg eller mælk og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.

 


I blandingen her blev der til 10 store pølsehorn, som passede perfekt som en lille snack eller til madpakken.

 


♠ Næringsindhold pr. 100 gram

Energi: 178 kcal
Protein: 11 gram
Kulhydrat: 18 gram
Fedt: 6 gram

♠ Næringsindhold pr. stk.

Energi: 208 kcal
Protein: 12 gram
Kulhydrat: 21 gram
Fedt: 7 gram