Sundt Broccoli Franskbrød Opskrift – Sarah Barløse Personlig Træner

Sundt og svampet broccoli franskbrød med chiafrø på toppen.

Jeg kan nok ikke komme udenom, at min største ‘last’ er et lækkert varmt brød med smeltet smør. Derfor har jeg igen eksperimenteret med, at bage et sundt og kalorielet et af slagsen.
Denne gang prøvede jeg, at bage et broccoli franskbrød og jeg synes bestemt det var en succes!
Det blev et stort lækkert og svampet brød på kun 859 kcal i alt, hvilket er 1400 kcal eller 1/3 af de normale franskbrød jeg kunne finde og det kan man vist godt betegne som kalorielet?


♥ Dette skal du tilføje til indkøbslisten

  • 25 gram gær
  • 100 ml varmt vand
  • 2 æg
  • 80 gram havregryn
  • En tsk. salt
  • Et broccoli / ca. 500 gram
  • 1 spsk. chiafrø
  • 1 tsk. bagepulver
  • Et scoop neutral proteinpulver
  • 2 spsk. husk eller loppefrøskaller

♥  Sådan gør du

  • Oplæs gæren i vandet.
  • Tilsæt salt, bagepulver og æg og bland godt.
  • Riv broccolien fint og tilsæt til blandingen sammen med chiafrø, husk og havregryn.
  • Bland det hele godt sammen og læg på en bageplade i den form du vil have brødet skal have.
  • Pensel det med æg eller mælk, smid lidt chiafrø på toppen og bag det i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.

Bon Appétit


Det bliver til et stort broccoli franskbrød på ca. 750 gram og passer godt til et selskab på 4. Laver man brødet højt kan det sagtens skæres i nogle gode skiver og lave en lækker sandwish til madpakken.
– Er du mere til boller istedet for franskbrød kan du prøve mine super lækre gulerodsboller på linket her.


♠ Næringsindhold pr. 100 gram

Energi: 115 kcal
Protein: 10 gram
Kulhydrat: 9,2 gram
Fedt: 3 gram

♠ Næringsindhold i alt

Energi: 859 kcal
Protein: 75 gram
Kulhydrat: 69 gram
Fedt: 22 gram

Skriv et svar