Sunde Gulerodsboller Opskrift – Sarah Barløse Personlig Træner

Jeg er begyndt, at eksperimentere lidt med, at ændre helt normale opskrifter på kager, boller, brød osv. til nogle mere kalorielette opskrifter, men stadig bibeholde den gode smag. Indtil videre er det gået ganske godt og jeg fik i søndags lavet nogle super lækre og svampede gulerodsboller til morgenmaden. De blev mellem 150-200 kcal lettere pr. stk. end de opskrifter jeg havde fundet på nettet og smagte stadig fantastisk!?


♥ Dette skal du tilføje til indkøbslisten

  • 50 gram gær
  • 100 ml varmt vand
  • 1 spsk. honning
  • 200 gram malet havregryn
  • ca. 150 gram hvedemel 
  • En tsk. salt
  • 2 æg
  • 1 spsk. husk/loppefrøskaller
  • 1 tsk. bagepulver
  • 300 gram gulerod

♥  Sådan gør du

  • Oplæs gæren i vandet.
  • Tilsæt honning og æg og bland godt.
  • Tilsæt alle de tørre ingredienser og bland godt.
  • Riv gulerødderne fint, varm dem 5 minutter i minrovnen og dræn dem så meget som muligt.
  • Tilsæt til nu til blandingen.
  • Fordel nu 15 store boller på en bageplade og lad dem hæve i ca. 15 min.
  • Pensel dem med æg eller mælk og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.

 


I blandingen her blev der til 15 store gulerodsboller, som passede perfekt til morgenbordet. De kan også sagtens gemmes og bruges til madpakkerne i løbet af ugen.

Bon Appétit ?

 


♠ Næringsindhold pr. 100 gram

Energi: 160 kcal
Protein: 6 gram
Kulhydrat: 26 gram
Fedt: 2,8 gram

♠ Næringsindhold pr. stk.

Energi: 113 kcal
Protein: 4,2 gram
Kulhydrat: 18 gram
Fedt: 2 gram

2 kommentarer

Der er lukket for kommentarer.