Instagram spørgsmål #2

Huskede I at se eller læse med i sidste uge, da jeg svarede på første del af de spørgsmål, I sendte mig på Instagram? Hvis ikke ved I nu, hvad I skal bruge jeres aften på; Video, Blog.
Resten af aftenen kan I bruge på her at læse de næste fire spørgsmål og se videoen på linket her. Jeg snakker blandt andet endnu engang om det fantastiske fænomen at tabe sig uden nødvendigvis at skulle leve broccoli, hvordan man kan slipper for mange kvinders værste fjende; appelsinhud, lidt om cardio og om hvorvidt i får lov til at se mig på scenen i en glimmerbikini endnu engang.


 1.  Skal jeg spise ris, kylling og broccoli for, at tabe mig?
  • Her vil jeg gerne have lov til at referere til video #1, hvor jeg snakker meget om kalorier ind vs kalorier ud da dette svarer på overstående spørgsmål. Så igen; tryk på linket til enten bloggen eller videoen ovenfor.
 2. Hvordan taber jeg mig uden at få løst hud?
  • Hvis man har været meget overvægtig og taber sig mange kilo, sker der desværre som regel det, at den resterende hud ikke ved, hvad den skal gøre af sig selv. Huden har været ekstremt udvidet under overvægten og det kan derfor være svært for huden at trække sig sammen igen. Men det er ikke kun de mange overflødige kilo, der kan få huden til at brokke sig. Udover bare vægten kan ens indtag af fedt også have en betydning. Har man spist for meget omega 6 og mættet fedt i forhold til mængde af omega 3 og umættet, kan ens celler (herunder huden) blive mere rigide og mindre medgørlige. Dette vil sige at når du taber dig er der en større sandsynlighed for at den løse hud forsætter med at være der fordi huden virker som en pose istedet for et elastik der vil strammes op når presset løsnes. Og som så meget andet, bliver dette værre med årene, så jo længere man venter desto sværere vil det være for huden at trække sig sammen igen.
  • Hvordan kommer vi så af med det løse hud? Mit forslag er først og fremmest at kigge på sin kost og ændre i den, så den er fordelagtig ift. et vægttab. Derudover vil jeg anbefale, at man tilføjer noget Omega 3 til sin kost, som er anti inflammatorisk (kosttilskud) – derved kan man udligne balancen mellem fedtsyrerne hvilket vil gøre en forskel for strukturen i underhuden (Jeg har ikke noget evidens, som støtter op om denne påstand, det er rent teoretisk og blot hvad jeg, udfra min viden, vil mene kunne have en effekt). Sidst men ikke mindst vil jeg anbefale, at man ikke blot laver cardio men også indfører styrketræning til sin hverdag. På den måde stimulerer man både hud og muskler til at vokse og trække sig sammen, hvilket kan få huden til at trække sig sammen og musklerne vokser. Lækkert!
 3. Kan man indhente cardio?
  • Når jeg planlægger mine klienters programmer og indfører cardio er det rigtig sjælendt, at jeg tænker på dagsbasis. Mine programmer er næsten altid lavet over en måned og derfor er cardioen også tiltænkt længere end en dag. Så hvis jeg giver mine klienter cardio siger jeg tit ‘Du skal lave 1200kcal om ugen’ eller ‘Du skal lave 4 timer om ugen’. Det er altså i min optik ligegyldigt, om du laver det hele på én dag eller fordeler det over ugen. Selvfølgelig med det forbehold, at du altid kan yde ligeså meget. Hvis du ved, du bliver træt efter 1 time og derfor ville være nødt til at gå ned i intensitet (og forbrænde
   færre kalorier), vil jeg altid cutte det ned til halve timer flere gange om ugen, hvis målet er vægttab.
  • Træner man derimod for at blive bedre til at løbe kræver det mere timing, struktur og planlægning og derfor ville jeg her ikke prøve at lave for meget på én dag.
 4. Skal jeg stille op igen?
  • Jeg lavede nogle måneder tilbage en joke ift. at stille op i wellness klassen og ikke fordi der er noget galt med klassen OVERHOVEDET, men jeg skal ikke stille op i hverken wellness klassen eller bikinifitness igen.

Jeg håber, I kunne bruge mine svar. Lad mig endelig vide, hvis I har brug for mere uddybelse, mere nørderi eller hvis I har ris/ros til mig. Husk, at i stadig kan sende mig spørgsmål hvis i vil have svar på noget.
Hvis I ser min video vil jeg sætte utrolig meget pris på al den hjælp, jeg kan få ift. redigering og filming. Nok ved jeg meget om kost og er god til at træne baller, men jeg er rimelig ny i filmverdenen og har heller ikke det bedste udstyr.

Vi ses i næste uge ?