Hjemmelavet Falafler Opskrift – Sarah Barløse Personlig Træner

Efter Christian og jeg valgte, at gå på en mini ‘diæt’ er mine timer i køkkenet blevet minimeret en hel del og jeg har derfor ikke fået eksperimenteret så meget med mad. Dette er ikke fordi, at man ikke kan spise mine opskrifter på en diæt, men derimod fordi jeg selv er meget firkantet med mad når jeg har et mål for øjet og mine måltider er derfor ikke så interessante i disse perioder. MEN da jeg har gået i en klasse med en masse vegetarer/veganere var jeg nødt til, at eksperimentere lidt med nogle hjemmelavede falafler ??

Min kæreste er en RIGTIG kød-spiser og var derfor ikke synderligt begejstret da jeg nævne det, men da han smagte dem var han heldigvis positivt overrasket, hvilket i min opfattelse gjorde dem til en succes!

Man får 15 store falafler i denne portion og de kan SAGTENS laves til 30 små istedet.

(Det skal lige siges, at der er æg i dem her og de derfor ikke er en helt vegansk ret)

 


 

♥ Dette skal du tilføje til indkøbsliste

 • 2 medium Æg
 • 1 dl persille
 • 2 spsk loppefrøskaller, kan købes her
 • 1 alm løg
 • 2 tsk spidskommen, stødt
 • 1 tsk koriander
 • 492 g kikærter, en dåse
 • 2 fed hvidløg
 • 1 tsk salt

♥  Sådan gør du

 • Blend kikærter og persille godt
 • Tilføj resten af ingredienserne og blend godt
 • Lav 15-30 kugler ud af ‘dejen’ og steg dem enten i lidt olie eller bag dem i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter

Bon Appétit


Vi spiste dem sammen med en lækker frisk salat og en hjemmelavet tzatziki, som var lavet på en hel revet og drænet agurk, 200 gram græsk yoghurt, lidt citron, et fed hvidløg og lidt salt og peber. Det smagte helt fantastisk sammen!

Falaflerne kan også spises i pita, på brød eller lignede og er en lækker kød ‘erstatning’.


♠ Næringsindhold pr. 100 gram

Energi: 99 kcal
Protein: 6,9 gram
Kulhydrat: 9,3 gram
Fedt: 2,3 gram

Skriv et svar