Hjemmelavet taco skaller
Jeg er efterhånden blevet glad for, at eksperimentere med gulerødder i mine opskrifter og denne gang kom de i nogle hjemmelavede taco skaller?. Jeg gjorde dette i håb om, at gøre dem kalorielette og det blev de sørme også! Men kun hvis man kigger på dem pr. 100 gram idet mine skaller vejer en del mere end dem man køber. I dem man køber, vel og mærke fra Santa Maria, er der nemlig 480 kcal/100 gram og i mine er der kun små 116kcal/100 gram. MEN Santa Maria’s taco skaller vejer kun lige omkring 12 gram og derfor vil mine give mere pr. taco skal. Det skal dog siges, at du ved, at lave de her hjemmelavet nok ikke spiser ligeså mange da de mætter lidt mere og derved får du nok færre kcal.
Jeg synes uden tvivl , at denne hjemmelavet udgave er væsentlig bedre end den man køber og hvis du, ligesom jeg, godt kan lide at vide hvad der er i sin mad og nyder, at lave lidt hjemmebag så er jeg sikker på, at de falder lige i din smag!
♥ Dette skal du tilføje til indkøbsliste
- 2 æg
- 250 gram revet gulerod
- 2 tsk. salt
- 20 gram ost
- 70 gram malet havregryn
♥ Sådan gør du
- Riv guleroden og giv dem 5 minutter i mikroovnen
- Dræn dem derefter for vand så de er HELT tørre
- Bland de resterende ingredienser i og fordel dem på en bageplade i 4 tynde cirkler
- bag dem i 15-20 minutter (til de er lidt sprøde i kanterne) ved varmluft, 200 grader
- Tag dem ud af ovnen og læg dem over et glas, en flaske, en olie – vær kreativ og få dem formet som du har lyst til
- Lad dem køle lidt af på ‘formen’ også er de klar til, at spise
Bon Appétit
♠ Næringsindhold pr. 100 gram
Energi: 116 kcal
Protein: 6,3 gram
Kulhydrat: 13 gram
Fedt: 3,4 gram
♠ Næringsindhold pr. stk.
Energi: 125 kcal
Protein: 6,8 gram
Kulhydrat: 14 gram
Fedt: 3,7 gram