Min søde klient Simone delte den anden dag en rigtig lækker og sund broccolitærte med mig og mine andre klienter inde på vores lukkede facebookgruppe. Tærten er simpelthen så lækker, at jeg måtte dele den med jer!
Den er utrolig nem, at lave og passer perfekt til gæster, en normal hverdagsaften eller madpakken?
♥ Dette skal du tilføje til indkøbslisten
- 1 dl A38 eller skyr
- 2 spsk olivenolie
- 1 dl fuldkornshvedemel eller malet havregryn
- 1,5 dl hvedemel
- Salt og peber
- Et helt broccoli – ca 500g
- 200g kylling
- 5 æg
- 200g hytteost
- En sjat mælk
- 100g revet mozzarella
♥ Sådan gør du
Tærte dej:
- Ælt 1 dl A38, cremefraiche eller skyr, 2 spsk olie, 1 dl fuldkornshvedemel eller malet havregryn, 1,5 dl hvedemel og 1/2 tsk salt sammen (dejen skal være blød)
- Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet i 30 min.
- Rul dejen ud i en tærteform, prik huller i den med en gaffel og bag i ovnen i 10 min. ved 200 grader.
TIP: Lav dobbelt portion af dejen og frys en portion ned til senere. Så er det super nemt, at tage op og bage en anden dag.
Tærte fyld:
- Skær broccolien ud i små buketter og skær staven i tynde skiver
- Kog broccolien i letsaltet vand i ca 1 minut og lad det dryppe af i en si
- Skær kyllingen i små tern og kom både kylling og broccoli i formen
- Pisk æg med hytteost, mælk, salt og peber og hæld æggemassen over fyldet
- Sidst drysses med mozzarella og hele tærten bages yderligere i 30 minutter ved 200 grader.
Bon Appétit ?
♠ Næringsindhold pr. 100 gram
Energi: 118 kcal
Protein: 3 gram
Kulhydrat: 3,3 gram
Fedt: 6,2 gram