Søndag morgen forkælede jeg min søde mand med dejlige varme müsli boller til morgenmaden. Det var utrolig nemt, at lave dem og på trods af, at jeg udskiftede det meste mel og sukker i opskriften blev de rigtig lækre og på ingen måde tørre (som jeg frygtede).
Laver man dem på den måde jeg gjorde er de en smule tidskrævende, da de skal hæve og trække længe, men samlede set skal man kun bruge ca. 45 minutter i køkkenet?
Vi spiste dem som helt normale morgenboller med pålæg, syltetøj, ost osv. Men de kan også sagtens spises med andet eller som en lille snack for sig selv.
I denne portion får du 12 store müsli boller, som passer rigtig fint når de skal bruges med pålæg på. Bruger man dem som snack kan de godt tåle, at være ca. halv størrelse så du får omkring 20 boller.
♥ Dette skal du tilføje til indkøbslisten
- 100 g græsk yoghurt, 0,2%
- 10 g gær
- 400 ml vand
- 2 spsk honning
- 100-150 gram ‘müsli’. Jeg brugte: 30 g chokolade, 85% cacao, 30 g tranebær, 20 gram pistachio
- nødder, 30 g cashewnødder og 30 g mandel.
- 1,5 tsk salt
- 200 g havregryn
- 50-100 g hvedemel
♥ Sådan gør du
- Opløs gæren i vand
- Tilføj salt, honning, yoghurt, müsli og rør rundt
- Tilføj havregryn (lidt efter lidt) og rør godt rundt.
- Tilføj mel indtil blandingen er fast og stil dernæst i køleskabet et par timer eller til dagen efter (jeg ventede til dagen efter).
- Form 12 (eller 20) müsli boller, pensel dem med æg eller mælk og pynt dem med lidt hakkede nødder.
- Lad dem stå i en halv times tid og bag dem derefter i ovnen i omkring 15 minutter ved 180 grader varmluft.
De er super lækre, at spise varme, men de kan selvfølgelig også køles af og bruges i madpakkerne?
♠ Næringsindhold pr. 100 gram
Energi: 329 kcal
Protein: 11 gram
Kulhydrat: 46 gram
Fedt: 9,5 gram